Spill lotto

Inne hos Lottovinner finner du alt du trenger å vite om å spille lotto på internett. Enten du har gjort det lenge allerede, eller er helt ny i gamet, kan vi garantere at du vil oppdage noe her inne som du ikke visste fra før (sjekk for eksempel ut våre «fun facts» neders på siden)!

Hvorfor spille Lotto?

lottoballer

Svaret på dette avhenger litt av typen lotteri. I en veldedig sammenheng, betyr det kanskje mer for deltakeren at pengene går dit de gjør enn å faktisk vinne noe. Men «veldedig sammenheng» mener vi for eksempel der en veldedig organisasjon, en skoleklasse eller et barnefotballag arrangerer lotteri til inntekt for det de driver med.

Men i de store pengelotteriene, slik som Powerball og Eurolotto, tør vi påstå at deltakelsen handler om et håp om å vinne en stor sum.

Kort sagt kan man si at å spille lotto handler om å ta en liten sjanse, og håpe på å vinne mye.

Hvorfor ikke?

Det mest brukte argumentet for å ikke spille lotto, er basert på sannsynlighetsberegning. Og det er ikke uten grunn at «å vinne i lotto» har blitt et velkjent, norsk uttrykk for å ha skikkelig flaks.

Og det er ingenting for oss å legge skjul på, for det ER liten sannsynlighet for å vinne i lotto. Likevel hører vi om lottovinnere hele tiden.

Sjansen er riktignok liten for å vinne i lotto, men hvis du ikke spiller i det hele tatt, er den lik null!

Noen lottospill

Det finnes flere titalls ulike lottospill der ute, og stadig dukker det opp nye varianter. Noen nettcasinoer tilbyr flere enn andre, og på Norgesspill finner du de 6 mest populære lottospillene i Norge (Powerball, Eurojackpot, DinoLotto, MegaMillions, EuroMillions og 6 49 Lotteriet).

Her tar introduserer vi 3 av dem (vil du teste dem ut, kan du altså gjøre det på Norgesspill. Finn ut mer om Norgesspill her).

Powerball

Powerball USA’s desidert største lotteri. For å bli med kampen om den store gevinsten, velger sapillerne ut 5 tall (av 59), samt 1 PowerBall (av 35 mulige). Trekningene skjer to ganger i uka.

DinoLotto

DinoLotto er et internasjonalt lotteri som byr på store gevinster. Du spiller med 5 tall mellom 1 og 50, pluss to Dino-tall (mellom 1 og 12). Trekningene skjer i Paris to ganger i uka.

Spillet ligner mye på «EuroMillions», men disse to tingene utgjør forskjellen: 1) Lottokupongen kan være billigere. 2) Jackpotten er aldri lavere enn 500 000 000 kr.

EuroJackpot

EuroJackpot ble lansert i 2012 og spilles nå i 16 land. Spillere velger 5 av 50 tall, pluss 2 av 10 «stjernetall». Rekkene koster ikke mer 25 kr per sk, og trekningene skjer en gang i uka fra Finland.

Visste du at?

Her har vi plukket ut noen morsomme lotto-fakta som du kanskje ikke har hørt før. Imponer noen med den nye kunnskapen din, eller kos deg med det helt alene …

  1. Forskerne har funnet ut av Lotto har vært et spill brukt i minst 2100 år.
  2. Rent matematisk er det større sjans for å bli truffet av en fallende asteroide enn å vinne i lotto.
  3. I følge norsk vinnerstatistikk de siste 10 årene, ser det ut til at du har størst sjans til å vinne dersom du heter Terje eller Marit.
  4. I følge Bibelen, beordret Gud Moses om å dele opp land langs elven Jordan ved å bruke lotteri.
  5. I Amerika viser statistikken at 44% av lotterivinnere bruker opp gevinsten i løpet av 5 år, og at 32% går opp i vekt etter at de har vunnet.

Spill lotto på internett

Her er verdens største lotteriagent på internett. Bruker du denne tjenesten kan du delta på alle de store lotterier rundt om i verden, og det er helt trygt å bruke tjenesten.

Internett lotto: Spill online du også!

Det er enklere og tryggere enn noen gang å spille lotto over internett. Glem smartkort! Alt du trenger er en datamaskin og internett, og litt penger til å spille for såklart.